Мени

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници
Стојанчо Орешков победник на турнирот во пинг понг “Неготино опен 2022” PDF Печати

  Изминатите неколк уденови како дел од “Спортско културно лето 2022” беше одржан турнирот во понг понг кој се одигра на масите за пинг понг во близина на музејот и СРЦ Младост,  а кои се дел од новопоставената урбана опрема во градот. Турнирот се одигра по систем на елиминации, а најдобрите учесници од двете групи се сретнаа во финалето. Победник на турнирот е Стојанчо Орешков, кој во одличното финале го совлада Миле Лазов. Третото место му припад на Филип Петровски. На најдобрите учесници им беа доделени награди и дипломи, а претходно градоначалникот на општина Неготино им врачи благодарници на иницијаторите и помагателите на проектот за поставување на спортска урбана опрема во градот.