Мени

ЈАВНИ НАБАВКИ

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници

Барање за надоместок за новородено дете

Барање за надоместок за новородено дете
Општина Неготино
Советот на општина Неготино со благодарница до гарнизонот Криволак PDF Печати

  Претставници на Советот на општина Неготино остварија работна средба со претставници на Армискиот полигон Криволак на која се разговараше за досегашните реализирани заеднички активности во интерес на граѓаните на општина Неготино, како и за интензивирање на соработката во наредниот период. На иницијатива на советникот во општинскиот Совет Зоран Стојанов заедно со претседателката на Советот на општина Неготино Роза Јаневска, средбата беше искористена за доделување на благодарница на Гарнизонот Криволак за успешната соработка која му беше врачена на командантот на АП Криволак потполковник Здравко Пејовски. Присутните на средбата ја искажаа подготвеноста соработката помеѓу Советот и Гарнизонот Криволак да продолжи и понатаму, на задоволство и во интерес на сите граѓани на општина Неготино.

Повеќе...
 
Седница на Совет на општина Неготино 27.06.2022 година PDF Печати
Врз основа на член 2 и член 42 од Законот за локална самоуправа ( „Службен весник на РМ “ бр.5/02 ), член 76 од Статутот на општина Неготино ( „ Службен гласник на општина Неготино “ бр. 3/06, 2/11, 9/11, 16/12 ,16/14 и 13/20) и член 57 став 1 од Деловникот на општина Неготино ( „Службен гласник на Општина Неготино “ бр.3/06 и 2/11), претседателот на Советот на Општина Неготино ја свикува 13 ( тринаесетатта) редовна седница на Советот на општина Неготино.
Седницата ќе се одржи во салата на општина Неготино на ден 27.06.2022 година (понеделник) во 13:30 часот.
За седницата го предлагам следниот
Д Н Е В Е Н Р Е Д
1. Усвојување на записник од 12 редовна седница на Совет на Општина Неготино
2. Предлог – Одлука за верификација на мандатите на членовите на Локален младински совет на општина Неготино
3. Предлог – Одлука за измена на распоредот на средствата на Буџетот на општина Неготино за 2022 година
4. Предлог – Одлука за давање на правото на користење на мрежата на јавно осветлување на територијата на општина Неготино
5. Предлог- Решение за разрешувањени именување на член на Училишниот одбор на СОУ „СВ. Кирил и Методиј “ Неготино
6. Предлог- Решение за разрешувањени именување на член на Управниотѕ одбор на ОУ Музеј на град Неготино
7. Предлог- Програма за измена и дополнување на Програмата за урбана опрема
8. Предлог – Решение за доделување на еднократна парична помош
9. Предлог- Решение за доделување на финансиски средства 
 
На 28.06.2022г.(вторник) во Неготино ќе се прска против комарци PDF Печати
   Согласно годишната Програма за спроведување општи мерки за заштита на населението од заразни болести и оперативниот план, Општина Неготино во вторник на 28 овој месец ќе спроведе активности за прскање против комарци. Се информираат жителите дека адултната дезинсекција со машинско прскање поради запрашување од комарци ќе се изврши во вторник почнувајќи од 20,00 до 05,00 часот наутро. Се апелира до граѓаните и здруженијата кои одгледуваат пчели и други животни, благовремено да ги преземат сите неопходни мерки за нивна заштита. 
 
Трибина за зголемување на безбедноста во сообраќајот во општина Неготино PDF Печати
   Во големата сала на општина Неготино се одржа првата од повеќето планирани трибини на која се разговараше за безбедноста во сообраќајот на територијата на нашата општина и мерките и активностите што би требало да се преземат за итно подобрување на истата. На трибината, пред се, приоритет се даде на детектирање на присутните проблеми и за возачите и за пешаците, а од страна на претставник на ОВР Неготино беа презентирани активностите што тие ги преземаат во рамките на контролите што ги спроведуваат на терен и мерките со кои се санкционираат прекршителите. Стана збор и за потребата од зголемување на бројот на нови паркинг места што ќе се случи наскоро, но пред се потребно е подигнување на свеста кај сите учесници во сообраќајот бидејќи секој граѓанин треба да тргне од себе за сите заедно да бидеме побезбедни. Се заклучи најпрво да се направи обид преку едукација да се подигне јавната свест, а доколку и тоа не вроди со плод, ќе се изрекуваат санкции. 
 
Повеќе...
 
ЈАВЕН ПОВИК за избор на изработувач на урбанистички план PDF Печати

Врз основа на член 45 од Законот за урбанистичко планирање ( Службен весник на Република Северна Македонија бр. 32/2020) , Општина Неготино објавува: 

ЈАВЕН ПОВИК 
за избор на изработувач на урбанистички план

Општина Неготино објавува јавен повик за изработување на:   
 
1. Измена на урбанистички план вон населено место за лесна индустрија на КП бр. 556 дел, 678 дел, 679, 680, 681 дел, 762, 1000/1 дел, 1006/2 дел и 4178 дел, КО Криволак, КО Црвени Брегови 2, КО Неготино, општина Неготино.

1.Податоци за проектниот опфат:

Предмет на изработка : 
Повеќе...
 
Прием за освојувачите на медали на Балканското првенство во кик бокс PDF Печати
 Уште еден голем успех за членовите на Кик бокс клубот Гладијатор од Неготино со освојувањето на 2 златни и 1 сребрен медал на Балканскиот шампионат во кик бокс кој изминатиот викенд се одржа во Краљево, Србија. Тоа беше повод во кабинетот да ги примам и да им честитам на постигнатиот успех на Јадранка Темелкова која во јуниорска конкуренција  до 55 кг освои златен медал, Роберт Костовски во сениорска конкуренција во категоријата лоу кик до 67 кг освои златен медал и Марија Јанева која во конкуренција кик лајт за сениорки до 55 кг освои сребрен медал, а заедно со нив беше и нивниот тренер Ѓорѓи Вучков. Тој во име на неготинскиот кик бокс клуб Гладијатор се заблагодари на помошта што клубот ја добива од општината и одличната соработка, а јас им ветив дека како и досега, и во иднина ќе ја имаат мојата и поддршката на локалната самоуправа во рамките на расположливите финансиски средства.
 
Повеќе...
 
<< Почеток < Пред 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 Следно > Крај >>

Лист 11 од 314