Мени

ЈАВНИ НАБАВКИ

Пријави проблем

Проектот за локална и регионална конкурентност (ПЛРК)

Службен гласник

Моја - општина

Skopjediem

Beeconomy

Кодекс за административни службеници

Кодекс за административни службеници

Барање за надоместок за новородено дете

Барање за надоместок за новородено дете
Општина Неготино
Во четврток (07.07) во Неготино ќе се одржи информативна сесија од проектот „Подобрување на прекуграничното винско искуство за локален развој“ PDF Print
There are no translations available.

   По пријавата од општина Неготино за учество во циклусот на обуки како дел од проектот “Подобрување на прекуграничното винско искуство за локален развој”, се информираат сите заинтересирани граѓани  дека на ден 07.07.2022 (четврток) во просториите на Општина Неготино со почеток во 14 часот, ќе се одржи информативна сесија, при што ќе утврдат начинот и времето на одржување на планираните обуки. Сесијата ќе трае 1 час. Специфичната цел на проектот е подобрување на атрактивностите и промовирање на туризмот во прекугранична област со цел за подобрување на вработувањата во туризмот.
Обуките се наменети за студенти и невработени лица со цел поддршка за вработување во туризмот. Обуките ќе бидат во временски период од 1 месец, односно 20 работни денови по 1 до 2 часа во салата на Општина Неготино. Планирано е да се одржат за време на летниот период од јуни до септември.
 
Со 6.000.000 денари се реконструира ул„Браќа Миладинови“ и санација на ударни дупки на улици PDF Print
There are no translations available.

  Со средства во висина од 6 милиони денари обезбедени од Буџетот на општина Неготино денеска се започна со градежни активности за комплетна реконструкција и асфалтирање на улицата „Браќа Миладинови“ во должина од околу 250 метри, а паралелно ќе се одвиваат активности  за санирање на ударни дупки на улиците во цел град каде што се регистрирани поголеми оштетувања. Според проектот, на ул „Браќа Миладинови“ предвидено е да се врши ископ, тампонирање, поставување на нови бетонски рабници и финално асфалтирање на целата улица. Исто така, во зависност од динамиката на изведување на работите, паралелно ќе се пристапи и кон санирање на ударните дупки на улиците во Неготино. Изведувач на градежните работи е фирмата „Градба промет“, а надзорот го врши „Павер трејд“ од Кавадарци. 

Read more...
 
Ставени во функција 4 пинг-понг маси на неколку локации во Неготино PDF Print
There are no translations available.

  Општина Неготино во соработка со неколку општествено-одговорни правни и физички лица од општината реализираше проект за поставување на 4 бетонски пинг-понг маси кои се веќе ставени во функција и граѓаните ги користат за спортување и рекреација. Имено,  пинг-понг бетонски маси се поставени на 4 локации во градот и тоа во кругот на СРЦ„Младост““, во паркот спроти градскиот Музеј, паркот во населбата „Саат-кула“ и паркот на раскрсницата кај улиците „Марксова“ и „Фемо Кулаков“. На задоволство на локалната самоуправа, истите се масовно посетени и користени од страна на граѓаните.

Read more...
 
Поставени детски реквизити во кругот на СРЦ „Младост“ PDF Print
There are no translations available.

    Општина Неготино во координација и соработка со „Ротари клубот“ од нашиот град реализираше проект со кој во кругот на Спортско рекреативниот центар „Младост“ е поставена урбана опрема-детски реквизити наменети за забава, одмор и реалксација на нашите најмлади сограѓани. Станува збор за поставување на 3 детски реквизити донација од Ротари клуб-Неготино. Се апелира до сите корисници на истите на нивно внимателно користење, како не би дошло до оштетувања на детските рквизити, со кои на нашите најмлади сограѓани им се создаде уште едно пријатно катче каде што во одмор и релаксација заедно со своите најблиски можат да поминуваат дел од слободното време. 

Read more...
 
Формиран е Локален младински совет при општина Неготино PDF Print
There are no translations available.

  На седницата на Советот на општина Неготино одржана на 27.06.2022, а по претходна иницијатива на советникот Стојанчо Атанасов, со мнозинство гласови се верификуваа мандатите на петте членови на Локалниот младински совет при општина Неготино. Со тоа и официјално е формиран Локалниот младински совет ветен во мојата програма. Постапката за формирање траеше околу 5 месеци, се одвиваше на транспарентен начин, и беше во целосна согласност со Законот за младинско учество и младински политики донесен во 2020 година.За членови на Локалниот младински совет при општина Неготино се избрани:
- Пане Камчев
- Тијана Стојанова
- Кристијан Митковски
- Сања Камчева
- Мите Јаначков
Нивниот мандат трае 2 години.
Отсекогаш сум се залагал за развој и просперитетна иднина на младите. Општина Неготино и јас како градоначалник сум отворен за соработка и ќе бидам нивен поддржувач. Нивните идеи, проекти и заложби треба да бидат наш заеднички мотив иднината на општина Неготино да остане на младите лица. Им посакувам успешна и плодна работа на младите советници.
 
 
Се изврши прскање против комарци во Неготино и населените места во општината PDF Print
There are no translations available.

   Со опфаќање на сите улици во Неготино и долж кејот, како и во населените места Тремник, Дуброво, Војшанци, Пепелиште, Криволак, Д.Дисан, Тимјаник и Курија, а согласно годишната Програма за спроведување општи мерки за заштита на населението од заразни болести, синоќа во периодот од 20,00 до 05,00 ч. наутро општина Неготино спроведе активност за прскање против комарци. Адултната дезинсекција со машинско прскање со препарат специјален за уништување на комарци со возило ја изврши фирмата Лиса-ком од Кавадарци, а предходно граѓаните и здруженијата кои одгледуваат пчели и други животни беа известени навремено да ги преземат неопходните мерки за нивна заштита.

Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Next > End >>

Page 10 of 314